澳洲辦事處
台灣

Welcome to the Australian Office Taipei

Serving the interests of Australia and Australians in Taiwan

 

 

點進來認識這些在台灣生活與工作的澳洲人!

 

 

最新消息

 

高戈銳代表2018澳洲國慶致詞稿

11 April 2018

”同心協力”    完整演講稿

 

 

ANZAC Day

9 April 2018

ANZAC Day is an important day for Australians and New Zealanders. It's a day we remember the commitment and sacrifice of our past and present armed servicemen and women.

This year, a traditional dawn service will be held at 6am at the residence of our Representative, in Tienmu. The event is free of charge and simple refreshments ('gunfire breakfast') will be provided after the service.

Australians and New Zealanders and their families are welcome, however registration is essential. Please email ariel.ko@dfat.gov.au to register.

Registrations close on 20 April 2018.

Transportation and location details will be provided on registration. Attendees will be required to present ID (passport, driver's license) at the entrance to the residence.

For more information, please visit the event page: https://www.facebook.com/events/1488980154546742/

 

 

Life After WHM 系列:業餘攝影師蔡玉寁 May Tsai

8 March 2018

「我喜愛大自然。澳洲以其自然景觀、遼闊的大地及內陸而聞名,澳洲打工度假簽證的申請也相對簡便。因此我決定踏上這段旅程,當做送給自己的30歲禮物。」訪談內容

 

 

幫助澳洲站上世界舞台的人

6 March 2018

每天澳洲人在世界各地從事不同凡響的工作:開啟貿易契機、確保國民安全、讓澳洲人有發聲的機會、幫助他人、在世界上宣傳澳洲的強項。讓我們看看有哪些人幫助澳洲型塑這個世界。

澳洲外交政策白皮書,請見以下連結。https://www.fpwhitepaper.gov.au/

 

Smartraveller advice

07 February 2018

Taiwan: on 6 February 2018 (local time), a large earthquake struck near Hualien, damaging a number of buildings.  After a major earthquake, aftershocks are common and can cause further damage. Monitor local media and follow the advice of local authorities.

http://smartraveller.gov.au/countries/asia/north/pages/taiwan.aspx


 

了解你的職場權利!

12 December 2017

你知道台灣每年有將近25,000位青年前往澳洲從事打工度假嗎?在澳洲的台灣打工度假青年皆受澳洲當地為規範工時、工資、歧視行為等等的法律所保障。我們希望每一位前往澳洲或在澳洲工作的台灣人都能盡情享受一段美好的時光,因此充分了解您的權利是相當重要的。不論遇到任何疑慮或問題,澳洲公平工作調查專員署都能提供協助,並提供中文服務。公平工作調查專員署的網頁請見:https://www.fairwork.gov.au/how-we-will-help/templates-and-guides/fact-sheets/rights-and-obligations/visa-holders-and-migrant-workers-workplace-rights-and-entitlements

 

 

幫助澳洲站上世界舞台的人

28 November 2017

讓我們介紹一些幫助澳洲站上世界舞台的人。這邊要介紹的是台裔澳洲人Katy Lin。

繼續閱讀...

 

 

澳洲辦事處護照及領事服務收費方式

14 November 2017

澳洲辦事處將於2017年11月20日至11月30日試辦信用卡收費服務,費用將以澳幣結算。

自2017年12月1日起,澳洲辦事處僅提供信用卡交易並停止現金付費。

澳洲辦事處僅接受Visa信用卡,萬事達卡(Master Card) 以及美國運通卡,所有服務費用均以澳幣結算。使用澳大利亞銀行核發的信用卡並不會產生額外的國際交易手續費。

我們同時也接受其他國家核發的Visa信用卡,萬事達卡(Master Card) 以及美國運通卡,但您可能會被該銀行收取額外的國際交易手續費。 請在預約前先向您的核卡銀行詢問相關國際交易手續費用。

謝謝您在試辦期間的耐心與配合。

 

 

澳洲宣布台灣護照持有人將可永久使用電子通關(SmartGate)自助通關入境

6 November 2017

台灣旅客的福音: 澳洲宣布台灣護照持有人將可在澳洲機場永久使用自助通關(SmartGate)入境。[ 更多訊息 ... ]

 

 

新公平工作專屬應用程式APP已推出

11 September 2017

在澳洲打工度假青年請注意 – 你知道澳洲公平工作調查專員署最近剛推出了一個新的智慧手機APP應用程式嗎?

此應用程式備有繁體中文(及其他17種語言!),並能儲存使用者的勤務班表、接收輪班通知提醒、輕鬆記錄你的工作時數、照相並儲存所有工作相關的文件,而且還能以匿名方式回報任何在工作場所遇到的問題。現在已經可以從App Store 及 Google Play下載取得了喔!

更多訊息及下載,請參閱 www.fairwork.gov.au/app

 

 

 

相關網站連結

商務處

澳洲紐西蘭商會